tisdag 23 augusti 2016

Sanna Juhlin och Sofia Weiss, Barnböcker



Sanna Juhlin
Morrison och hamsterjakten
Morrison är en lat katt som bor hos familjen Kredda. Han älskar att bli kliad på magen och vill gärna ha grädde och god ost. Han är kung, anser han. Men så kommer en hamster till familjen som får namnet Kungen.

Galna saker sker när Morrisons tillvaro ställs på ända och han inte längre är det enda husdjuret hos familjen. Hur ska det gå för det omaka paret Morrison och Kungen?

Morrison och hamsterjakten är en rolig, fyndig och fin bilderbok ur en katts – eller varför inte ett barns – perspektiv. Både barn och vuxna har glädje av den här boken.

Mimmi Tollerup illustrerar på ett fantasifullt och härligt sätt.
Första delen i en planerad serie bilderböcker om katten Morrison. Ålder 3–6 år.

Hemliga trean och blåbärsmysteriet
Ny detektivserie, illustrerad i färg! Vardagsspännande mysterier löses av kluriga tvillingar.

I den nya detektivklubben Hemliga trean får vi lära känna tvillingarna Fanny och Felix, deras halvvuxne, detektivtokige farbror Charlie och hans lata hund Taggen när de löser mysterier i hyreshuset på Skogsvägen 3.

Deras första mysterium handlar om försvunna blåbär. Metodiskt undersöker de motiv och misstänkta, kollar upp alibi och lämnar inget åt slumpen. Som små Sherlock Holmes knyter de samman ledtrådarna och löser fallet.

En spännande och lättsam barndeckare, där läsaren får möta personer med olika bakgrund och olika förutsättningar i samhället. Fungerar både som högläsning och för de som redan kan läsa själva.

JOHANNA KRISTIANSSON har illustrerat boken. Hon jobbar med barnböcker, läromedelsillustrationer, barnserier, korsord och pyssel.


Sofia Weiss från Sundsvall, debuterar med sin barnbok, Mamman som slutade sjunga

Sofia Weiss

Har du någon gång varit jätteledsen men känt att du inte haft någon att prata med? Precis så blir det för Amelia …

– Jag har fått en tupp i halsen, säger mamma den där morgonen när hon plötsligt inte kan sjunga. Amelia tittar efter i mammas mun men ser ingen tupp. Ändå är något väldigt annorlunda med mamma. Amelia kan inte förstå vad som händer – varken med mamma eller med henne själv – men allt eftersom mamma förvandlas, är det som Amelia också blir någon annan. Något som visar sig sätta vänskapen med bästisen Millan på spel.

Mamman som slutade sjunga vänder sig till läsare från 6 år och skildrar en vuxen familjemedlems depression ur ett barnperspektiv

Inga kommentarer: