tisdag 22 maj 2018

Caroline Engvall, Judasvaggan


Ett dött spädbarn, ömsint inlindat i en filt, hittas i en strandad roddbåt vid Årstaviken och Ulrika Stenhammar, utredare vid Citypolisens sexualbrottsgrupp, kopplas in.

Journalisten Lovisa Ling lider av sviterna efter sexuella övergrepp. Just när hon tänker att hennes karriär är över stöter hon på ett ärende som hon inte kan släppa. Ett globalt nätverk på internets skuggsida skyr inga medel för att utnyttja små barn, med stora pengar och makt inblandade. Ett informellt samarbete mellan den rutinerade polisen och den unga journalisten inleds. Men de båda kvinnornas relation utvecklas i en riktning som ingen av dem hade räknat med. Tills Ulrika Stenhammar inser att Lovisa Ling döljer något för henne, något som kan få livsfarliga konsekvenser för dem båda

Uppföljaren till hyllade Ärren vi bär! 

Caroline Engvall är journalist och debuterade som fackboksförfattare 2008 med storsäljande biografin 14 år till salu. Sedan dess har hon utkommit med ett flertal uppmärksammade böcker som belyser ungas utsatthet och hon ägnar stora delar av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga. Våren 2017 utkom Carolines första skönlitterära bok Ärren vi bär, som 2018 nu följs av Judasvaggan, andra delen i serien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.

Caroline började som femtonåring skriva för Elfsborgs Läns Allehanda i Vänersborg och har varit reporter, redaktionschef och senare chefredaktör på tidningen FRIDA. Sedan 2003 är hon frilansande skribent och redaktör för några av Sveriges största magasin, bland andra Metro, Kupé, Vi Föräldrar och Aftonbladet. Caroline blev Årets modiga Mama 2011 och driver också den ideella föreningen Inte till salu som vidareutbildar professionella som möter utsatta unga som använder sex som självskadebeteende.

Inga kommentarer: