måndag 14 maj 2018

Eva Swedenmark, Det hemliga rummet


Magda, Amelie, Simona och Vibeke har fått kontakt via Magdas blogg. Nu träffas de för första gången i ett hus Magda ärvt. Hon vill ha sällskap och bjuder in sina bloggvänner. Men vilka är dessa kvinnor egentligen, bakom den bild de skapat på nätet? Och vad händer när deras hemligheter avslöjas?

De söker sig till varandra några varma sommarveckor i Fredrika, en vacker plats i Norrlands inland. Alla bär de på erfarenheter och historier som de valt att dölja. Ska de tillsammans kunna finna en ny trygghet?

Vem kan man lita på - om det nu finns någon man kan lita på? Eller finns hoten, osäkerheten och lögnerna alltid kvar?

Dessutom dröjer det inte länge innan kvinnorna får en känsla av att vara betraktade när de lever sitt stilla liv i huset. Vem smyger omkring i skogsbrynet och vid strandkanten? Är det någon som besöker huset om natten?

Snart hotas den sköra vänskap de byggt upp när en inkräktare slår sig in i deras tillvaro. Och de kan inte stillatigande finna sig i detta...

Det hemliga rummet är en annorlunda "relationskrim", om kvinnor som söker vänskap och trygghet. Men kan vänskap och tillit växa i en tillvaro skuggad av övergrepp, död och en ständigt närvarande rädsla?

Läs Nils Scherman recension av boken här.

Eva Swedenmark, som är uppvuxen i Sundsvall, är författare till ett trettiotal romaner. Bärböckerna skrivna tillsammans med Annica Wennström är några av de mest spelade ljudböckerna just nu. (Smultron och svek till Lingon och lust).

Eva tillhör själv den generation som aldrig ger upp. Hon vill inspirera alla att ta tag i sina liv och vägra motas in i åldersfällan. "Jag vill inspirera alla, oavsett ålder, att ta tag i sina drömmar och leva de liv de vill, strunta i fördomar om hur man ska vara i olika åldrar. Ta för sig av livet," säger hon.

Annica Wennström debuterade med Flickan i medaljongen 1998 tillsammans med Maria Herngren och Eva Swedenmark. Dessa tre har sedan skrivit tolv ungdomsdeckare under pseudonymen Emma Vall.

Romanen Lappskatteland från 2006, hennes debutbok som fristående författare, är en berättelse om en kvinna som söker sitt samiska ursprung i Rans och Grans samebyar och romanen Svart kvark är en berättelse från 1930-talet i författarens uppväxtort Holmsund utanför Umeå.


Tidigare utgivna böcker:

Vänskap som utmanar, inspirerar och ger mod. Eva Swedenmark har gjort succé med sin roman om fyra kvinnor 60+ som vägrar se livet sippra bort i tristess. De utmanar varandra att ta fatt i sina drömmar och leva livet. Det leder till omvälvande äventyr i denna skröna med allvarlig underton om rätt och möjlighet att ta för sig av livet och fortsätta förverkliga sina drömmar oavsett ålder. Om betydelsen av nära vänner. Lena Tallberg i M-magasin kallar boken en vän-lit.

Nu kommer de fyras gäng tillbaka i en ny roman Se upp med vad du önskar. Hur gick det när drömmarna förverkligades? Fortsätter de utmana livet och varandra? Eller visade sig drömmen vara annorlunda i verkligheten? De fyras gäng fortsätter att tillsammans i nära vänskap skapa en livsbejakande tillvaro där allt är möjligt. En roman om vänskap som utmanar.

Sagt om romanen:
"En uppföljare som är ännu bättre än första delen." "Klokt, eftertänksamt och högt tempo hela vägen. Lyckad feel good stämning och alldeles lagom mycket romantik." skriver Lotta Olsson, DN.

"Drottningen av mappie-lit är tillbaka!" "Eva Swedenmark utmanar och inspirerar" skriver Jenny Lindh, M Magasin.


Om ni inte börjar leva gör jag slut
Livet måste fortsätta levas i alla åldrar. Det inser den kvinnokvartett 60+ som Eva Swedenmark skildrar i sin nya roman. De fyra vännerna slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de ger sig ut på en livsresa i jakt på sina hemliga drömmar.

Vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill ältade besvikelser och sjukdomar. Tills Garbo en dag får nog och utmanar sina vänner.

Det blir startpunkten för dem alla att våga berätta vad de vill ha ut av livet. Deras uppriktighet leder dem till spännande färder i Stockholms skärgård, möten på den franska Rivieran och ger dem en oväntad förmögenhet. Framför allt vinner de livsvilja, lust och vilja att ta itu med ouppklarade relationer.

Här är romanen som på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag lever och förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar att hamna i åldersfällan, ändå är det så lätt att fastna i fördomarna om hur kvinnor 60+ ska leva sina liv, menar författaren Eva Swedenmark som med sin inspirerande roman vill ge lust att leva fullt ut med förverkligande av drömmar om att resa, skriva och älska oberoende av ålder.


Sagt om boken:

"Humörhöjande mappie-lit, Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna." Jenny Lindh i M-magasin

"... historien blir både händelserik, dråplig och framför allt rolig. Jag hoppas att många läser och, oavsett ålder, väljer att kasta loss på livets lite roligare bana lite oftare." Annelie Henrysson i Blekinge Läns tidning

Inga kommentarer: